PDS-therapie: Amersfoort, Utrecht, Gooi e.o.

  • PDS-hypnotherapie
  • PDS-hypnotherapie
  • PDS-hypnotherapie
  • PDS-hypnotherapie
  • PDS-hypnotherapie
PDS-therapie: Amersfoort, Gooi e.o.

Het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) is een veel voorkomende kwaal, die gepaard gaat met buikpijn in combinatie met obstipatie (verstopping) of diarree, dan wel een afwisseling hiervan. PDS gaat verder gepaard met klachten als een opgeblazen gevoel in de buikstreek, winderigheid, opboeren, lusteloosheid en vermoeidheid.

Mensen met prikkelbare darmen zijn vaak gevoelig voor bepaalde voedselcomponenten, spanningen en emoties. Medicijnen die PDS genezen zijn er niet. Alleen de symptomen kunnen hiermee enigszins worden onderdrukt.

Door PDS-therapie, een gespecialiseerde vorm van hypnotherapie, verdwijnen de klachten grotendeels of geheel, bij tenminste 85% van de mensen met PDS. Deze resultaten worden door vele wetenschappelijke onderzoeken bevestigd.

De effectiviteit van hypnotherapie bij PDS wordt o.a. onderschreven door de wereldberoemde gastro-enteroloog Prof. Dr. Peter Whorwell (Manchester). In Nederland vindt wetenschappelijk onderzoek plaats naar hypnotherapie en PDS in de academische ziekenhuizen: het AMC te Amsterdam en het LUMC te Leiden. Het Antoniusziekenhuis (Nieuwegein) en andere Nederlandse ziekenhuizen nemen eveneens deel aan grote klinische studies. Prof. Dr. André Smout (AMC, gastro-enterologie), Drs. Michelle Vidacovic-Vukic (internist), Prof Dr. Marc Benninga (AMC, kindergeneeskunde maag-darm-lever) en Dr. Arine Vlieger (kinderarts) spelen hierbij een toonaangevende rol.

In veel gevallen geeft PDS-therapie - ook wel darmmanagement of darmtherapie genoemd - verlichting bij de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa.

PDS-therapie is een effectieve darmtherapie bij PDS. Echter in alle gevallen is het absoluut essentieel dat de diagnose PDS is gesteld door een arts, voordat met hypnotherapeutische behandeling kan worden begonnen.

Als gespecialiseerd PDS-therapeut (certificering Nederlandse Academie voor Psychotherapie) kan ik u effectief helpen bij uw darmklachten met PDS-therapie.

Dr. Fons de Vries
PDS-therapeut
PDS-therapeut (Nederlandse Academie voor Psychotherapie)

Praktijk Mental Balance: PDS-therapie voor Gooi, Amersfoort, Vathorst, Leusden, Zeist,  Utrecht e.o.

Boeken over Prikkelbare Darm Syndroom...